Världens rikaste land – Vilket är det?Världens rikaste land – vilket är det just nu? Ja det är oftast BNP man brukar ha med i sin jämförelse när man se se vilket land som är rikast. Det vill säga bruttonationalprodukt. Det är värdet på produkter och tjänster i det landet under ett år. Sedan tar man det och slår ut på antal människor som bor i landet. Det gör att det finns länder som tillverkar enorma summor men som också har enorma mängder människor. Då kan ett litet land som tillverkar mindre och har mindre antal i sin befolkning vara rikare alltså. Om det här alltid slår korrekt ut är något man verkligen kan diskutera men det brukar ändå visar levnadsstandarden ganska så bra. Listan på världens rikaste land är enligt Internationella valutafonden och gäller i skrivande stund.

Lista på Världens rikaste länder

 1. Qatar
 2. Luxemburg
 3. Singapore
 4. Brunei
 5. Irland
 6. Norge
 7. Förenade Arabemiraten
 8. Kuwait
 9. Schweiz
 10. USA
 11. San Marino
 12. Nederländerna
 13. Saudiarabien
 14. Island
 15. Sverige

Sverige på plats 15 över Världens rikaste länder

Som du se så kommer Sverige så högt upp som plats 15 över Världens rikaste länder. Men efter våran granne Norge som kommer så högt som på plats 6. Däremot lyser grannen Danmark med sin frånvaro.

Världens rikaste länder är ofta det på olja

En gemensam nämnare över världens rikaste länder är ofta att de blivit rika på olja. Så även grannen Norge.

Liechtenstein och Monaco skulle förmodligen platsa på listan

Som du ser finns inte Liechtenstein och Monaco med på listan men det kan mycket väl vara så att de skulle få sig en plats på topp 15 men eftersom källan är Internationella valutafonden och där är ingen av dom medlemmar så det saknas jämförelsebara uppgifter där. Sen finns det fler undantag så som Macau, Hong Kong och Taiwan som säkert skulle få sig en plats på listan om det var räknade som länder.