Sveriges största städer?Sveriges största städer? Vilka är det egentligen? Sveriges största stad vet dom flest vilken det är. Det vill säga Stockholm. Men sedan blir folk mer osäkra. Nu räknar vi alltså antal människor som bor i städerna och inte till yta. Göteborg kommer som nummer två. Och det vet dom flesta också. Och sedan har vi Malmö. Fjärde största staden i Sverige är Uppsala och det är det tyvärr väldigt få som gissar rätt på. Och efter gissar väldigt få rätt. Upplands Väsby och Sollentuna är på plats 5 och Västerås på plats 6. Efter det följer Örebro och sedan Linköping.

Sveriges största städer nr 1: Stockholm

Ja Stockholm vet dom allra flesta att det är Sverige största stad. Och Sveriges huvudstad. Men det är sedan det kan bli lite svårare för folk. Är det Göteborg eller Malmö som kommer på plats två till exempel?

Sveriges största städer nr 2: Göteborg

Det är Göteborg som kommer på plats 2 vad gäller befolkning i Sverige. Alltså inte Malmö.

Sveriges största städer nr 3: Malmö

Malmö kommer på plats 3 och det gör dom verkligen inte till ytan men till befolkning. Så Sveriges tredje största stad är alltså Malmö.


Sverige är känt för sina många vackra städer och det finns många att besöka och upptäcka. Här är en kort guide till Sveriges största städer.

1. Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad och den största staden i landet med en befolkning på nästan 1 miljon människor. Staden är känd för sin vackra skärgård, historiska byggnader, museer och parker. Besökare kan ta en båttur genom skärgården, besöka Kungliga slottet, utforska Gamla stan och upptäcka stadens många restauranger och nattklubbar.

2. Göteborg

Göteborg är den näst största staden i Sverige med en befolkning på över 550 000 människor. Staden ligger vid Västkusten och är känd för sin hamn, sin musikscen, sin matkultur och sin atmosfär. Besökare kan besöka Göteborgs Konstmuseum, promenera längs Avenyn, besöka Liseberg (en av Nordens största nöjesparker) och utforska stadens många parker.

3. Malmö

Malmö är den tredje största staden i Sverige med en befolkning på över 340 000 människor. Staden ligger vid Öresund och är känd för sin bro till Danmark, sin mångkulturella befolkning och sin moderna arkitektur. Besökare kan besöka Malmö Konsthall, promenera längs strandpromenaden, besöka Malmöhus slott och utforska stadens många restauranger och barer.

4. Uppsala

Uppsala är den fjärde största staden i Sverige med en befolkning på över 170 000 människor. Staden är känd för sitt universitet, sin katedral och sin historiska betydelse. Besökare kan besöka Uppsala Domkyrka, utforska Gamla Uppsala gravfält och ta en promenad längs Fyrisån.

5. Västerås

Västerås är den femte största staden i Sverige med en befolkning på över 120 000 människor. Staden ligger vid Mälaren och är känd för sin industriella historia, sin vikingahistoria och sin moderna arkitektur. Besökare kan besöka Västerås Konstmuseum, utforska Anundshög (en av Sveriges största vikingagravfält) och ta en promenad längs Västerås hamn.

Sammanfattning av Sveriges största städer?

Oavsett vilken stad du väljer att besöka i Sverige, finns det alltid något att se och göra. Från de historiska städerna Stockholm och Uppsala till de moderna städerna Göteborg och Malmö, finns det en stad för alla att upptäcka.