När går jorden under?När går jorden under? Ja det korta svaret på det är att ingen vet. Och inte kan veta. Men att jorden kommer gå under är dom allra flesta överens över. Men om så är fallet kan man inte heller veta helt säkert. Men här följer några av dom vanligaste teorierna för hur värden ska gå under.

  • Isen smälter
  • Krig
  • Ekonomisk kollaps
  • Det finns inge luft att andas
  • Maten tar slut

När går jorden under – Isen smälter

Det är en teori som många säger kommer hända och det skulle innebära alla mycket av jordens marker kommer stå under vatten. Och då det är så extremt många människor som bor nära haven så kommer det få konsekvenser vi inte ens kan föreställa osss.

När går jorden under – Krig

Krig kan utplåna oss på många sätt. Atombomber är bara ett sett. Och för varje grad det blir varmare så ökar även risken för stora krig enligt många. Så med en klimatkris kan även krig slå ut oss fullständigt. Och även där kan vi nog inte föreställa oss hur illa det kan gå.

När går jorden under – Ekonomisk kollaps

Att pengar inte bara är bra förstår dom allra flesta. Det är något som splittrat människor. Och kommer fortsätta göra det. Att ha en värld utan pengar är säkert inte att önska heller men en mer rättvis värld skulle säkert dom flesta tjäna på. En stor ekonomisk kris kan få enorma konsekvenser där människan tar död på både jorden och sig själva.

När går jorden under – Det finns inge luft att andas

Vi behöver syre och har vi ingen syra dör vi. Och andel koldioxid ökar. Och får vi ännu högre nivåer så sägs hjärnas förmåga drastisk minska. Och ja hur mer föroreningar hur kortare liv kommer människan få. Och sjukdomarna kommer öga galopperande mycket. Visste du att det sägs att 10.000 dör varje dag av förbränning av fossila bränslen?

När går jorden under – Maten tar slut

Tar maten slut kommer vi dö. Och mer varmare klimat kommer maten minska. Precis som den kommer minska med ökade utsläpp av gift i våran luft och natur.