Igår eller i går – Hur stavas det? Ska det skrivas isär eller ihop?Igår eller i går? Var är korrekt? Ska det stavas isär eller ihop? Det är en mycket vanlig fråga som ungefär 300 personer undrar på Google varje månad. Det blir ca 3600 personer per år. Det är ju bra att man tar reda på det istället för att skriva vad man tror bara.

Igår eller i går – Så ska det stavas:

Du kan skriva både igår och i går men de flesta rekommenderar att man ska skriva isär det istället för ihop. Men båda är alltså korrekt så du väljer själv vilket du tycker är bäst.


Kontakta oss angående Igår eller i går

Om du upptäcker något fel på Igår eller i går här ovan får du gärna kontakta oss. Vi försöker alltid rätta alla fel inom en vecka.

Kommentera gärna Igår eller i går – Hur stavas det? Ska det skrivas isär eller ihop?

Vi gör den här sidan för våra besökare och därför finns det möjlighet att kommentera många av våra frågor och svar. Vill du kommentera Igår eller i går – Hur stavas det? Ska det skrivas isär eller ihop? så kan du enkelt göra det här nedan. Vi vill veta vad du tycker om sidan och om du hittar något fel.


1 svar på ”Igår eller i går – Hur stavas det? Ska det skrivas isär eller ihop?”

  1. Eftersom ”går” är ett verb vill jag mena att det vore helt fel att skriva ”i går” eftersom det skulle kunna betyda att personen I är ute och går. Åsyftar man den dag som passerat innan midnatt heter det ”igår” och inget annat. Lika självklart som att ”istället” inte skrivs ut ”i stället” eftersom det indikerar en placering av någonting, exempelvis ”gafflarna står i stället istället för i lådan”

    Svara

Lämna en kommentar