Hur poppa popcorn i kastrull?Hur poppar man popcorn i kastrull? Det blir allt fler i det här landet som väljer bort sötsaker som läsk och godis till fredagsmyset och istället väljer mer nyttiga snacks så som popcorn. Och vi blir allt med medvetna om dom onödiga förpackningarna och halvfabrikat. Därför väljer allt fler att gå tillbaka till att poppa popcorn i kastrull istället för att göra det i micron.

Eftersom micro popcorn har onödigt mycket förpackningar och där vi inte själva får lägga till smör och så vidare. Och vad behöver till lägga till då för att det ska hålla – jo onödiga tillsatser. Så heja poppa popcorn i kastrull alltså. Men hur gör man då för någon som vill ha perfekta popcorn och som kanske aldrig gjort det förut? För följer en steg för steg guide för dig som inte vet eller som glömt bort hur man gör.


Poppa popcorn i kastrull – steg för steg

Det första vi måste säga är att det är lite skillnad på hur man ska poppa beroende vad man har för spis. Därför går vi genom grundarna här och sedan får du prova dig fram själv för att se vad som blir bäst med just din spis och kastrull. Sedan blir det även skillnad på vilka popcorn man använder. Dom kan bete sig lite annorlunda. Så första tipset är helt enkelt att du måste anpassa det efter spis och popcorn och kan inte göra exakt samma teknik hela tiden.

1. Steg ett – häll i olja och få rätt temperatur

Du lägger i ca 4 msk olija i en kastrull och lägger i 4 opoppade popcorn i den.Sedan sätter du värmet på ungefär 3/4-delar. Beroende på hur många steg din spis har alltså. Har du 10 så brukar 7 blir lagom. När alla popcorn har poppat så har du rätt värme!

2. Steg två – dags att lägga i popcornen

Då lägger du i popcorn så hela botten är täckt. Dom ska inte ligga på varandra. Du kan skaka den så alla lägger sig på plats och nuddar oljan och botten.

3. Steg tre – när dom poppat halvvägs

När dom sedan sedan poppat cirka halvvägs så tar du upp kastrullen och skakar om den så eventuella opoppade korn lägger sig längst ned. På så sätt kan du undvika att få massa opoppade förhoppningsvis.

4. Steg fyra – då ska du ta av kastrullen

Ta av kastrullen innan mängden når över kanten på kastrullen först och främst. Du kan med fördel lyckta på locket och få vattenångan att lämna kastrullen. Annars så är det ofta bra läge att ta av den när det går ca 3-4 sek mellan varje pop så att säga. Häll dom i en skål så snabbt som möjligt så dom inte blir sega och tråkiga.

5. Steg fem – ha på salt och eventuellt smör

Nu är det dags att ha på salt och eventuellt smör och röra runt.


Slutligen några tips du bör tänka på:

Om du känner att det inte blir bra popcorn ändå så har vi här några tips på hur du kanske kan ändra lite på ditt sätt att göra popcorn så du kan få helt perfekta till slut.

Använd lagom med olja

Om du använder för lite olja kan det bli så att du inte får upp tillräckligt med värme snabbt och då bränner man enkelt popcornen. Men man vill inte heller ha för mycket för att det inte ska ge för mycket smak.

Poppa popcorn kastrull
Poppa popcorn i kastrull är enkelt och roligt när man lärt sig göra dom perfekta popcornen.