Äppelpaj



Äppelpaj är något så enkelt och gott att många väljer att göra det flera gånger i månaden. Åtminstone om man tittar på hur många som söker på hur man gör en äppelpaj. Det är så många som ca 0,5% av Sveriges befolkning som söker på det varje månad. Och vi kan väl anta att många gör äppelpaj utan att googla på det också utan har gjort det många gånger tidigare. Här tänkte vi dela med oss av det bästa äppelpaj receptet om du frågar oss. Och vi brukar göra äppelpaj minst en gång i månaden på kontoret.

Det här behöver du för att göra äppelpaj:

  • 5 äpplen, ta din favorit
  • 150 g smör, ej margarin
  • 2 dl havregryn, gärna ej den billigaste
  • 2 dl vetemjöl, gärna ekologiskt
  • 2 dl strösocker, gärna ekologiskt
  • Halv tsk bakpulver
  • Halv dl grädde, gärna ekologiskt
  • Halv dl sirap

Äppelpaj serveras gärna med:

Servera gärna äppelpaj med vaniljglass, vaniljsås eller marsansås.

Så gör du äppelpaj:

Du börjar med att skalaäpplena och lägger dom i en ungfast form. Sedan tar du smöret och smälter det i en kastrull, och det är viktigt att det är just smör och inte margarin. När du har smält det klart så rör du ner alla andra ingredienser. Sedan har du helt enkelt över det över äpplena. Ta gärna hjälp av någon så kallas slickepott eller liknande och bred över äpplena. Sedan sätter du ugnen på 175 grader och väntar tills ugnen är varm för att sedan ställa in den. Sedan beror det lite på vad du har för ugn men det brukar vara klart på mellan 20-30min. Oftast någonstans där i mellan. Man brukar få testa vad ugnen någon gång för att hitta den optimala tempraturen och tiden för just den ugnen.


Fler populära recept: